SET BERPANTANG SHAKLEE

Ibu berpantang wajib jaga kesihatan supaya dapat menjaga bayi yang baru dilahirkan. Kalau diri sendiri pun tak terjaga, agak sukar untuk si ibu menjaga bayinya.

Apa dilema seorang ibu yang dalam berpantang?

– sembelit kerana kurang minum air
– sakit di bahagian faraj kerana jahitan episiotomi atau koyak sebab kepala bayi besar
– sakit di bahagian faraj akibat jangkitan kuman
– faraj berbau
– pendarahan post partum dengan simptom seperti denyutan nadi yang pantas, pening kepala
– sakit kepala akibat kesan sampingan epidural atau bius selepas bersalin czer
– insomnia akibat jadual tidur yang berubah mengikut peel bayi
– demam panas
– kemurungan
– berfikir hendak bunuh diri
– sakit rengat
– bengkak susu
– rambut keguguran
– kulit muka pucat
– wajah kurang berseri

Selain makan ubat hospital, berbengkung, berurut, bertungku, bersalai dan mandi akar kayu, pengambilan suplemen juga adalah penting.

Kenapa penting?

Kepentingan nutrisi:

?Pemulihan selepas bersalin
?Penyusuan
?Meningkatkan kesihatan

Mari kita semak apakah 8 kriteria utama yang perlu ada dalam set bersalin/set berpantang:

➀ sesuai untuk diambil oleh ibu yang bersalin secara normal mahupun pembedahan

➁ boleh diamalkan sejurus selepas bersalin

➂ selamat dan tidak memudaratkan bayi

➃ tidak mengakibatkan jaundis, cirit-birit dan ruam pada anak

➄ menyembuhkan luka bersalin dengan lebih cepat

➅ memberikan tenaga kepada si ibu

➆ tidak mengakibatkan sembelit

➇ dapat merangsang penghasilan susu ibu

SET BERPANTANG SHAKLEE

Apa yang ada di dalam set berpantang Shaklee?

1) Gla complex

Gla membantu dalam mengawal hormon ibu selepas kelahiran.

2) Ostematrix

Sumber kalsium menggantikan kehilangan kalsium dan magnesium semasa proses kelahiran.

Kalsium penting untuk membuat dan menghasilkan tulang yang kuat.

Membantu tumbesaran bayi. Susu ibu mengandungi 40% kalsium.

Mengurangkan lenguh lenguh badan dan memperbaiki saraf dan tulang.

Mengelakkan sembelit sewaktu berpantang.

3) ESP

Merupakan protein soya NON GMO berkualiti tinggi yang membantu membekalkan tenaga secara berterusan serta membantu proses penyembuhan luka.

Ia juga membantu menghasilkan susu ibu yang pekat.

Mempunyai indeks glesimik yang rendah membekalkan rasa kenyang yang lebih lama, dapat mengawal selera makan dan ibu boleh cepat kurus.

Mencantikkan kulit ibu dan juga bayi.

4) Alfalfa complex

Adalah salah satu dari herba galactagogue (apa2 bahan yang boleh membanyakkan susu badan).

Alfalfa sebagai milkbooster yang membantu penghasilan susu ibu yang lebih banyak.

Membantu mengawal pergerakan usus. Tiada lagi masalah sembelit.

5) Vitamin C

Vitamin C bersifat “Sustained Release” iaitu 100mg Vitamin C dilepaskan setiap jam bagi memenuhi keperluan Vitamin C secara berterusan.

Membina antibodi tubuh ibu berpantang dan bayi melalui penyusuan susu ibu.

Membantu penyembuhan luka bersalin dengan cepat.

Meningkatkan penyerapan zat besi ke dalam tubuh.

6) B complex

Mengurangkan risiko kemurungan.

Membantu kesihatan urat saraf.

Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak2. Membantu pembinaan DNA dan sel2 baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

7) Vitalea iron formula

Lengkap dengan 12 vitamin dan 7 mineral yang diperlukan tubuh.

Membantu ibu-ibu yang berpantang mendapat zat nutrisi sepenuhnya sepanjang tempoh berpantang.

Mengandungi zat besi yang penting untuk pembentukan sel darah merah bagi menggantikan kehilangan darah semasa bersalin.

Memberi stamina dan tenaga kepada ibu berpantang berjaga malam untuk menjaga bayi.

8) Omega Guard

Merupakan minyak ikan terbaik di dunia kerana ia mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain2 lagi.

Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan dan insomnia.

Omega mengandungi EPA dan DHA. Asid lemak Omega 3 ini membantu meningkatkan paras hormon “leptin”.

Leptin ini adalah hormon yang bantu mengawal selera makan. Jika paras leptin dalam badan adalah tinggi, maka selera makan kita akan berkurang.

Leptin ini juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, maka cepatlah lemak dibakar di mana akan membantu kita mengurangkan berat badan.

9) CoQ10

Membaiki peredaran darah dengan:
– membekalkan oksigen dan nutrisi untuk menghasilkan sel baru yang lebih muda; kulit lebih cerah dan berseri.
– meningkatkan ketahanan dan stamina
– menghilangkan simptom keletihan

Berminat boleh berhubung dengan saya:
Wasap/Call  Haiza- 0193613783

Set Hamil

SET HAMIL

‼️ mahukan kandungan yang sihat
‼️ mahu sihat sepanjang hamil
‼️ elak diabetis, datah tinggi & low blood ketika hamil
‼️ hilangkan cramp & lenguh ‼️kurang kan alahan kulit
‼️sihat ibu dan bayi

MANFAAT SET HAMIL
❤️ nutrisi lengkap untuk ibu dan bayi
❤️ elak masalah kesihatan
❤️ elak low blood
❤️ elak bengkak kaki & tangan
❤️ tenaga  sepanjang  hamil
❤️ perkembangan janin
❤️ elak lenguh  & cramp

BERUNDING  DENGAN KAMI SEKARANG

www.wasap.my/0193613783
www.wasap.my/0193613783
www.wasap.my/0193613783

Shaklee dan Anak-anak Ummi

Bila anak2 tak sihat..Ummi tak keruan jadinya.Tambah2 lagi anak-anak demam serentak..anak2 ummi ada 5 orang semuanya.

Ummi bekerja sebagai guru..bila anak2 demam …terpaksa fikirkan cuti..apatah lg cuti yang ada cuma 7 hari saja setahun..itu pun Cuti  Rehat Khas..x boleh sewenang2nya nak guna..

Ummi berikhtiar secara alami supaya anak2 ummi cepat sihat dan ummi dapat bekerja seperti biasa. Ummi guna produk Shaklee untuk anak2 ummi supaya imun badan mereka kuat.

Ummi beri anak2 Ummi Meal Shakes, Vita Lea untuk kanak-kanak dan Nutriferon. Meal Shakes, Vita Lea dan Nutriferon membantu menguatkan imun badan mereka. Ummi mandikan mereka dengan Basic H untuk menurunkan suhu badan mereka.

Alhamdulillah..anak2 ummi kembali sihat setelah seharian berbaring. Paling mencuit hati ummi apabila anak ummi cakap “Abang Ehab dah boleh larii”.. sambil ajuk gaya lari.

Bagi ummi kesihatan anak2 sangat2 penting…ibu mana yang sanggup tengok anak2 sakit tanpa berikhtiar begitu saja..

Ibu-ibu yang berminat untuk dapatkan suplement utk anak2 Bolehlah hubungi Ummi 0193613783